Trans!

Trans!

Trans! is de jongerenafdeling van productiehuis Het Gezelschap. Met Trans! wil het gezelschap jongeren uit West-Friesland, die een passie voor theater hebben, de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen als speler, danser, zanger of maker van theaterproducties. Trans! werkt hiervoor samen met verschillende professionals uit zowel de toneel-, zang- als danswereld.

Trans! en Theater na de Dam

Trans! maakt ook jaarlijks een voorstelling als onderdeel van Theater na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun wijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en interviewen ouderen of ooggetuigen uit de buurt over hun herinneringen. Die gesprekken gebruiken zij als basis voor hun voorstelling.

Dit jaar zou Trans! Theater op de Dam op locatie spelen, te weten op het sportcomplex van de Hoornse voetbalvereniging Hollandia. Echter door alle maatregelen rondom het coronavirus kan een voorstelling niet op locatie plaatsvinden. Onder leiding van choreograaf Kris de Graaf hebben elf jongeren een dansfilm gemaakt, getiteld ‘Stories of Tonight’. Deze dansfilm gaat 4 mei 2021 in première.

Zie hier alvast de trailer. 

 

Vorig jaar maakte Trans! ook een voorstelling voor Theater na de Dam, maar door alle maatregelen rondom het coronavirus, kon die toen ook niet op locatie plaatsvinden. Regisseur Lore Koelemeijer en de jongeren zijn toen niet bij de pakken neer gaan zitten, maar maakten de korte film ‘Schaduw’.

In deze korte film vertellen de spelers over de zoektocht naar vrijheid, toen en nu. 

De hele film kun je via onderstaande link bekijken:

https://youtu.be/MdfXMUG6X2c

Meer informatie over Trans!? Mail naar info @ productiehuishetgezelschap.nl
Op de hoogte blijven over Trans!? Dat kan ook via onze Facebook-pagina voor: www.facebook.com/hetgezelschaphoorn